Pencere Çeşitleri


pvc nedir

Pencere , yüzyıllardır insanların yaşadıkları alanları çevrelemek ve korunaklı hale getirmek adına kullanılan sistemlerdir. Pencere sistemi, cam malzemesinin bir çerçeve yardımı ile sabitlenerek oluşturulduğu mekanizmadır. Pencere çeşitleri farklı malzemelerden üretilebilir. Piyasada kullanılan modelleri arasında pvc,ahşap ve metal malzemeler kullanılarak üretilebilmektedir.

Ahşap Pencere Çeşitleri

Eskiye göre kullanımı azalan ahşap pencere çeşitleri kullanımındaki eksikleri dolayısıyla diğer pencere çeşitlerine göre daha az tercih ediliyor. Daha çok küçük kasaba kentlerinde köy evlerinde, eski yapılarda ve müstakil binalarda ahşap pencere kullanımına rastlayabilirsiniz.

Metal Pencere Çeşitleri

Metal Pencere Çeşitleri üretim malzemesinin türü bakımından demir ve alüminyum olmak üzere ikiye ayrılır. Demirden üretilen pencerelerde ısı iletkenlik derecesi yüksektir. Ayrıca ses izolasyonu açısından metal pencere  çeşitleri kullanışlı değildir.

Pvc Pencere Çeşitleri

Pvc Pencere Çeşitleri kullanım ömrünün uzun yıllar olması dolayısıyla en çok tercih edilen pencerelerdir.  Kir tutmayan yapısı , Kolay temizlenebilme özelliği, Alev almama avantajı ile Pvc Pencere Modelleri diğer pencere çeşitlerine göre daha fazla tercih edilir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katlanır Pencere Sistemleri

Isıcam Sinerji Özellikleri Nelerdir