Isıcam Fiyatları


ısıcam fiyatları nedir

Şişecam işletmesinin ürettiği ve devamlı olarak sorguladığı izolasyon özelliği bulunan sırça cinsleri ısıcam olarak adlandırılmaktadır. Bu sırçanın imalinde iki ya da daha fazla sırça plağı kullanılıyor. Bu sırça plakaların arasına ise kripton, ksenon, argon gibi gazlar dolduruluyor. 


Sonrasında da çevresine alüminyum, dış izolasyon macunu, butil ve nem akdikeni ile sırçalar tek parça haline getiriliyor. Ancak bu mevzuda insanların en büyük kusuru her çift sırça özelliği taşıyan sırçanın ısıcam olduğunu düşünmesidir. Sayılan tüm özellikler bulunuyorsa bu sırça cinsinin ısıcam olduğu söylenebilir.

 Isıcam Kullanımı Neden Ehemmiyetli?

İş yerleri ve konutlar için enerji tasarrufu son derece ehemmiyetli olan bir mevzudur. Hem kışın hem de yazın rahatlıkla bu sırçaları kullanabilir ve enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Genelde ısıcamlar kışın tesirli olan sırça cinsleri olarak bilinse de yaz mevsimlerinde de mekânın soğutulması açısından ehemmiyetli tasarruf sağlamaktadır. Sırçalar kapatıldığında dışarıdan gelen güneş ışığının yakıcı tesiri içeriye nüfuz etmiyor. Böylece dilerseniz güneş giren bir pencerenin önünde de yazın rahatlıkla oturabilirsiniz.


Bu sırça teknolojisi ısı kaybını %50 oranında eksiltmektedir. Aynı zamanda güneş ısısının da yeniden etrafa girmesini büyük miktarda eksiltmektedir. Hem ısı hem de güneşin etrafa girmesini manilerken ışık üzerinde rastgele bir mani teşkil etmez. Aynı zamanda sırça yüzeyinde oluşan buğulanmalar da basmakalıp sırçalara göre daha azdır. Bu sırça teknolojisini seçim eden insanlar klima, doğalgaz gibi ısınma giderlerini yarı yarıya eksiltiyor.

Isıcam En Çok Nerelerde Seçim Ediliyor?

Isıcam kullanımı son senelerde oldukça yaygın bir hale gelmiştir. Bu sırça teknolojisi genelde çok soğuk olan bölgelerde yaygın olarak seçim ediliyor. Isıyı dengelediği için kış aylarının soğuk geçtiği yerlerde ehemmiyetli verimleri bulunuyor. 


Kış mevsiminin ılık geçtiği bölgeler de çok fazla seçim edilmese de bu bölgelerde yazın güneşin tesirini kırmak ismine seçim edilmektedir. Ancak piyasada satılan her çift sırça ısıcam değildir. Genelde insanların en büyük yanlışı da bu oluyor. Bir sırçanın ısıcam olup olmadığının anlaşılması için muhtelif usuller bulunuyor. Bu usulleri sınayarak sırça hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katlanır Pencere Sistemleri

Isıcam Sinerji Özellikleri Nelerdir

Pencere Çeşitleri